søndag 6. juni 2010

Svipptur over grensen

Har ikke opplyst om dette tidligere, men både Petter og Magnus og vi hadde fått wild card til challenger klassen i svenskenes sesongåpning av back to the beach i Varberg, ca 5 mil sør for Gøteborg. Et lite øyeblikk forrige uke så det litt mørkt ut for om vi kunne dra for Rita hadde jobb til kl.20 fredag kveld som hun ikke fikk byttet bort... Etter litt googling av fly, buss og togruter fikk jeg satt sammen en løype som ville bringe henne til Gøteborg midt på natten. Petter, Magnus og jeg hadde kjørt i forveien. Booket oss inn på hotell og kl.0245 var jeg og møtte Rita på bussterminalen. Den siste biten av turen kjørte vi bare feil vei to ganger, men rakk allikevel fint teknisk møte kl.0930.

Det svenske Back to the beach konseptet består av en rekke turneringer som går rundt forbi på strendene i Sverige. Her har man en Challenger-klasse med 16 lag og en Open-klasse med 32 lag. I tillegg er det flere ungdomsturneringer og en mix-klasse. Til sammen deltok det 170(!!) lag denne helgen. I tillegg til disse turneringene har svenskene Swedish beach tour som regnes som elitenivå, kun har 8 lag og går i forskjellige bysentrum.



Vår første kamp vant vi greit 2-0 selv om vi sleit ganske mye med å spille i vinden som var på stranden. Neste kamp møtte vi første seed. Vi var mye stødigere i spillet vårt nå, men holdt ikke mot disse jentene som tross at den ene var venstrehendt byttet på å stå på venstre og høyre side hver gang vi byttet side av banen. Da hadde de hele tiden noenlunde de samme vindforholdene i sidevinden som var på banene og i tillegg gjorde de det vanskelig for oss å serve på den av dem vi helst ville. De var også veldig flinke til å utnytte vinden i serv og servet konsekvent på den av oss som hadde vinden fra utsiden. 0-2 tap med 17 og 18 poeng i settene tror jeg. Tredje gruppekampen skulle bli en thriller. Vi vant første settet greit 21-15 og følte vi begynte å takle forholdene bedre. Neste settet hadde de på andre siden våknet mer til liv og satte i gang litt av en servekanon, 16-21. Tredje settet var jevnt. Vi hadde matchball, 14-13 og jeg presterte å serve en nettruller som så godt som var over på motstanders side før den elegant rullet tilbak til oss! Unødvendig til de grader. Deretter ble vi plukket to sideouter på rad, 14-16 og 1-2 tap. Snipp snapp snute, en fryktelig skuffende 9.plass.



Petter og Magnus endte på 5.plass etter å ha tapt for to danske lag. Heldigvis havnet begge de to danske lagene i finalen for herrer og de to lagene vi tapte for tok henholdsvis 1. og 3.plass. Turen og stedet var flott og vi fikk badet (ikke Magnus).



Siden vi ble slått tidlig ut fikk vi dratt tidligere hjem og i dag har vi hatt en spilløkt med Janne og Ragnhild hvor vi tapte 2-1 i tillegg til at jeg og Petter har vært å trent styrke. Nå er Rita på vei tilbake til Bryne og vi sees igjen om noen dager.

Takk Rita, for at du ville bli med til Sverige selv om reisen din ble lang og strevsom. Du er en knupp!

1 kommentar:

  1. e detta bananskallet noe du e stolt av eller rita?? ;)

    SvarSlett